Tepsiben sült káposztás lángos növényi "kesutejföllel" és sajttal
sponsored links
Ugyan sokak szerint a lángos ideje (vagy a strandidõ) lejárt, de -reméljük - jön még indiánnyár, ill. a lángos évszaktól függõen is nagyon finom. És milyen egészséges, ha (minimum felében) teljes kiõrlésû lisztbõl készítjük, és ráadásul a sütõben sütjük meg! Nem lesz túl olajos, könnyen emészthetõ, egy kiadós leves mellé is nagyon finom, de önmagában is fogyasztható. Növényi tejföllel és sajttal fogyasztottuk.
A receptet sajnos nem tudom, hol találtam, de zseniális. Persze, kicsit alakítottam rajta.
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt (lehet 20 dkg)
25 dkg teljes õrlésû liszt (lehet 30 dkg)
2 dkg-nak megfelelõ (általában 0,5 csomag) porélesztõ
kb. 3 dl víz
1 ek. méz vagy barna cukor
15 dkg burgonya
15 dkg káposzta ...